Bestuur

Jonge Socialisten Amsterdam

Voorzitter

  • Marcus Souza dos SantosMarcus Souza dos Santos

Mijn naam is Marcus Souza dos Santos. Ik ben een wereldburger, geboren in Brazilië en later in mijn tienertijd naar Amsterdam verhuisd. Sinds mijn eerste dag in Amsterdam voel ik mij 100% thuis in de mooiste stad des lands. Op dit moment studeer ik sociale geografie aan de UvA en in mijn vrije tijd luister ik graag naar samba en klassieke muziek.
Naast de klassieke rode thema’s, arbeid en ongelijkheid, staan de dierenrechten – megastallen zijn echt onacceptabel –, en milieu – een Europese kerosinebelasting is echt nodig –, bij mij hoog in het vaandel. Wederom noem ik mijzelf een donkergroene sociaaldemocraat. Overigens beschouw ik privacy als fundamenteel mensenrecht, er is namelijk géén prijskaartje aan te hangen. Dus een sociaaldemocraat die denkt aan z’n voetafdruk en over de gevolgen van de groeiende macht van techbedrijven.
Als (stads)wereldverbeteraar ben ik aangesloten bij JSA om een positieve bijdrage aan de stad te leveren en daarbij een klein beetje, minuscuul zelfs, de wereld een leukere plaats voor ons allemaal te maken.

Penningmeester

  • Jamie van den BergJamie van den Berg

Ik ben Jamie van den Berg en dit jaar de Penningmeester. Tevens ben ik een derdejaars politicologie student aan de Universiteit van Amsterdam. Zelf ben ik in Amsterdam geboren en heb ik hier ook een groot gedeelte van mijn jeugd doorgebracht. Na enkele jaren ben ik weer terug in de mooiste stad van Nederland waar ik mij dit jaar zal inzetten voor de Jonge Socialisten in Amsterdam in vorm van het beheren, controleren en natuurlijk ook spenderen van het geld. Tot de volgende borrel met wat gratis bier!

Secretaris

  • Timo HaverTimo Haver

Mijn naam is Timo Haver en ik kom uit Haarlem. Ik ben 27 jaar, dus niet zo’n hele ‘Jonge’ Socialist meer. Ik ben afgestudeerd in Europese studies aan de UvA en ben momenteel werkzaam in Bibliotheek Zuid-Kennemerland als planner. Mijn studie ging o.a. over politiek en via de JSA kan ik dat in de praktijk brengen, en wel in onze prachtige hoofdstad. Wat mij betreft is de verzorgingsstaat beschermen de belangrijkste taak van onze partij in een tijd waarin rechtse partijen de grootste zijn. Ik vind het veelbelovend dat wij op jonge leeftijd al weten waar we voor staan, daarvoor uitkomen en ons in willen zetten voor een socialere samenleving. En natuurlijk voor gezelligheid met elkaar, dat is ook wel zo sociaal.

Politieke activiteiten

  • Maria Anna de VriesMaria Anna de Vries

Ik ben Maria Anna de Vries en ik ben dit jaar bestuurslid Politieke Activiteiten. Ik heb de bachelor Algemene Sociale Wetenschappen afgerond en binnenkort ga ik beginnen aan een master. Ik ben van mening dat verbinding de belangrijkste factor is voor individueel geluk en een gezonde samenleving; ik wil dan ook graag in het politieke veld strijden voor meer verbinding tussen alle lagen, culturen en groepen binnen de (Amsterdamse) bevolking. Ook vind ik dat er een grotere balans moet komen tussen mens, dier en milieu; hier wil ik minstens één politieke activiteit op richten! Ik ga graag met jullie in gesprek over deze onderwerpen, dus spreek me vooral aan op borrels of mail naar marievries@hotmail.com! Tot snel!

Sociale activiteiten

  • Noor KeuningNoor Keuning

Ik ben Noor Keuning en ik ben bestuurslid sociale activiteiten. Ik studeer Engelse literatuur met het doel docent te worden. Ik wil dit jaar vooral laten zien dat politiek zowel nuttig als leuk kan zijn. Politiek is het streven naar een betere samenleving en om dit te doen moeten we wel weten wat het leven nou zo mooi maakt. In dit rijtje horen vriendschap, gezelligheid en natuurlijk heel veel verse pitchers bier! Deze drie dingen zijn ideaal te combineren op onze borrels met je mede-socialisten. Laten we het vooral gezellig houden terwijl we het kapitalisme omver werpen, tot snel!

Politiek & Campagne

  • Pepijn MolenaarPepijn Molenaar

Ik ben Pepijn Molenaar en ik vervul dit jaar de portefeuille Politieke Strategie en Campagne, naast mijn bachelor politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, die ik hopelijk dit jaar afrond. Ik kom oorspronkelijk uit Zaandam, maar woon nu al een jaartje of twee in het pittoreske Osdorp. Mijn doel dit jaar is om een tegengeluid te bieden tegen de gure rechtse wind die de laatste jaren door ons land waait en om onze prachtige stad sociaal en inclusief te houden. Als je vragen of opmerkingen hebt, of gewoon een leuke politieke discussie wilt voeren, spreek me dan vooral een keer aan bij een borrel of een ander evenement! Zo blijft onze eigen afdeling ook sociaal en inclusief.

Algemeen bestuurslid

  • Mike van HofslotMike van Hofslot

Mijn naam is Mike van Hofslot, ik ben geboren in Taiwan en tweedejaars student geschiedenis aan de UvA. Dit jaar ben ik algemeen bestuurslid binnen de JSA. Dit betekent dat ik geen vaste taak heb, maar toch zit ik niet stil. Zo heb ik regelmatig contact met de PvdA Amsterdam, want hoewel de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen nog ver weg lijkt, is het belangrijk om nu al een goede samenwerking op te zetten, zodat we over twee jaar een mooie uitslag kunnen neerzetten. Maar behalve de korte termijn is ook de lange termijn belangrijk. Waar staan wij als Amsterdam, als JS, over vijf, tien of twintig jaar? Over onder andere dit thema,  ga ik graag het gesprek met jullie aan. Mocht je nog vragen hebben, spreek mij dan vooral aan op een borrel  of stuur mij een mailtje (mikevanhofslot@hotmail.com)

Algemeen bestuurslid Social Media

  • Emre TopaçEmre Topaç

Ambitieus, ijverig en leergierig. Dat ben ik Emre Topac. Ik studeer aan het MBO College Zuidoost, ik volg daar de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener. Daarnaast loop ik stage bij de Gemeente Amsterdam op de afdeling vergunningen. Als Algemeen Bestuurslid Social Media bij de Jonge Socialisten Amsterdam zet ik me vooral in voor het bevorderen van de jeugdparticipatie in de maatschappij/politiek. Ik ben geboren en getogen in de mooiste stad van Nederland, Amsterdam. Iets betekenen voor de samenleving doe ik heel graag vooral voor en met de jongeren aangezien wij de toekomst zijn. Ik kijk uit naar een leuke en actieve periode, waarin wij heel veel jongeren kunnen benaderen over diverse thema’s zoals, onderwijs klimaatverandering en de arbeidsmarkt. Heb je nog vragen en/of opmerkingen, aarzel dan niet om mij een mailtje te sturen. Bij de borrel neem ik baklava mee :,-)

e.c.topac@hotmail.com

Professionalisering

  • Saskia van DalenSaskia van Dalen

Ik ben Saskia van Dalen en dit jaar zal ik me bezighouden met professionalisering binnen de Jonge Socialisten Amsterdam. Klinkt vrij ingrijpend, maar het houdt simpelweg in dat ik kijk naar manieren om onze werkwijzen handiger of beter te maken. Meer over mijn portefeuillewijziging en onze verantwoording hiervoor vind je in ons beleidsplan. Verder zal ik dit jaar kijken naar de mogelijkheden voor internationalisering binnen onze vereniging. Wanneer ik niet bezig ben met mijn functie als Bestuurslid Professionalisering kun je me vooral vinden op de UvA, waar ik Politicologie studeer. In mijn rol zal ik veel samenwerken met mijn medebestuursleden en andere organisaties, maar voor iedereen geldt: tik vooral op mijn schouder en deel al je wijze raad en ideeën. Spreek me op de borrel aan om muziek, kunst of natuurlijk politiek met me te bespreken, of onze lopende projecten. Op een mooi jaar!

Jonge Socialisten in de PvdA