Bestuur

Jonge Socialisten Amsterdam

Voorzitter

  • Freek WallaghFreek Wallagh

Mijn naam is Freek Wallagh, en ik ben blij dit jaar als voorzitter aan het roer van onze mooie vereniging te kunnen staan. Naast mijn taak bij de Jonge Socialisten werk ik als schrijver, en treed op als dichter. De afgelopen jaren heb ik mij in kunnen zetten voor de socialistische waarden als bestuurslid van onze afdeling, en campagnecoördinator voor de PvdA. Het waren jaren vol uitdagingen, verkiezingsnederlagen en teleurgestelde sociaaldemocraten. Ook ik. Maar er is iets moois gaande. Onze afdeling groeit weer, en zo ook de linkse waarden. Overal in het land beginnen mensen weer te geloven in een socialer verhaal. Een verhaal waarin niet het grote geld, of gevestigde belangen de agenda bepalen, maar mensen. Mensen als de verpleegster in West, of die in het theehuis om de hoek. Ik houd van onze vereniging, en ben blij mij dit jaar als voorzitter in te kunnen zetten voor dit verhaal. Dus doe mee, knok mee, droom mee en praat mee. Want dan kunnen we zorgen dat het niet bij een verhaal blijft, maar werkelijkheid wordt. En wat is het toch mooi dat je dit bij onze club kan combineren met een biertje met kameraden.

Penningmeester

  • Bram VermeulenBram Vermeulen

Ik ben Bram Vermeulen. Ik studeer politicologie en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en zit nu in mijn derde jaar. Ik ben dit jaar nieuw in het bestuur en zal me bezighouden met het financiële reilen en zeilen van JSA. Ik zal me in dit interessante verkiezingsjaar vol in te zetten voor een eerlijkere en gelijkere maatschappij, waarin iedereen een plekje heeft. Daarnaast zal ik me ook altijd inzetten om er voor te zorgen dat de eerste ronde op de borrel op kosten van ons is!

Secretaris

  • Sytze FerwerdaSytze Ferwerda
Mijn naam is Sytze Ferwerda, ik ben 20 jaar en zit in het derde jaar van mijn studie politicologie op de UvA. Na vorig jaar ook in het bestuur gezeten te hebben, ben ik dit jaar de secretaris van onze prachtige vereniging. Ik zet me in voor een gezellige en toegankelijke vereniging, waar de sociaaldemocratische waardes hoog gehouden worden. Inzetten voor een eerlijke stad en voor een eerlijk Nederland doe ik graag, maar een borrel op zijn tijd is ook niet verkeerd. Wees er maar zeker van dat je me altijd tegen kan komen op de maandelijkse VrijMiBo. ik sta er altijd voor open om een biertje, wijntje, colaatje, koffietje of theetje te drinken met nieuwe of oude leden, dus je kan me altijd een mailtje sturen! Ook als je gewoon een vraag hebt of een leuke grap kent, hoor ik graag van je!

Politieke activiteiten

  • Merel MauritsMerel Maurits
Ik ben Merel, 23 jaar oud en student Europese Studies en hoop dit jaar af te studeren. Vorig jaar betrad ik dezelfde functie, maar omdat ik het eerste half jaar in Sint-Petersburg studeerde heb ik maar een half jaar deze functie uitgeoefend en daarom ga ik nog vrolijk een jaartje door! Behalve de interesse in politiek (en Rusland) hou ik van reizen, support ik de mooiste voetbal club van in ieder geval Nederland en nog vele andere dingen waar we het tijdens onze maandelijkse borrel over kunnen hebben.

Sociale activiteiten

  • Suzanne BollenSuzanne Bollen
Hoi! Mijn naam is Suzanne en ik ben bestuurslid sociale activiteiten. Dit houdt onder andere in dat ik de borrels organiseer (superleuk want wie houdt er nou niet van een borrel op zijn tijd) maar ook dat ik bijvoorbeeld de sinterkerst en nieuw viering organiseer. Verder studeer ik rechten aan de UvA en houd ik van koken. De sociaaldemocratie is me met de paplepel ingegoten en daarom ben ik heel blij dat ik me mag inzetten voor deze organisatie!

Politiek & Campagne

  • Eva HillmannEva Hillmann

Hoi, ik ben Eva! Ik ben 24 jaar en ben dit jaar begonnen met mijn master International Relations aan de UvA. Ik heb dit jaar de functie ‘politiek en campagne’ binnen het bestuur en ga mij dan ook helemaal inzetten tijdens de beide verkiezingen dit jaar en dan natuurlijk vooral om de jongeren te promoten en te steunen! Verder zal je mij vaak op de maandelijkse borrel kunnen vinden en ben ik ook druk bezig met de sportschool, muziek en mijn bijbaantje: cocktails shaken! Al met al weet ik zeker dat het een leuk en politiek interessant jaar gaat worden!

Externe contacten

  • Marcus Souza dos SantosMarcus Souza dos Santos

Ik heet Marcus Souza dos Santos en ik ben 25 jaar! Momenteel ben ik geograaf in spé aan de UvA. Ik ben lid bij JSA geworden om het verschil in de samenleving te kunnen maken en daarbij vind ik dat de sociaaldemocratie positieve antwoorden zowel op klassieke als hedendaagse vraagstukken biedt. Desondanks zie ik in dat de sociaaldemocratie aan een update toe is waardoor duurzaamheid, digitale rechten, dierenrechten en wereldburgerschap zeker een bijzonder plek mogen nemen in de sociale democratie.Uiteraard zijn er mensen van wie inspiratie haal en naar hun verhaal kijk als handvat voor mijn politieke opvattingen; deze mensen zijn de milieuactivist Chico Mendes, de antropoloog Darcy Ribeiro , de onderwijzer Paulo Freire en feministe Joke Smit. Aangezien ik ook een mens ben hou ik heel erg van fietsen, het liefst op een mountain bike. Ik luister graag naar samba en klassieke muziek en een ijskoud biertje is altijd welkom. Met alle plezier praat ik met mijn vrienden over onderwerpen die scheef zijn in de wereld. Tot slot hoewel ik mij als wereldburger beschouw,  is mijn ziel groen en geel omdat ik brasileiro ben. Mijn hart is volkomen verliefd op Amsterdam waardoor ik mij zeker Amsterdammer voel!

Algemeen bestuurslid

  • Mart SwagemakersMart Swagemakers

Ik ben Mart Swagemakers, en ben 24 jaar. Ik studeer Bestuurskunde in Rotterdam, en ben nu al een tijdje lid van de PvdA. Vorig jaar was ik binnen de JSA wederom actief als algemeen bestuurslid. Dit jaar sta ik de andere bestuursleden weer graag bij om te helpen met allerhande klussen binnen het bestuur. Ik ben verder erg benieuwd hoe het huidige college de stad de komende jaren bestuurt. Hopelijk kunnen wij daar als bestuur van de JSA ons steentje aan bijdragen.

Algemeen bestuurslid

  • Sabrina LamecheSabrina Lameche

Hoi! Ik ben Sabrina Lameche, en ben 26 jaar oud. Ik doe momenteel een traineeship Informatiemanagement bij de gemeente Leiden, en heb in het verleden de master ‘ European Studies’ afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Kwesties rondom de Europese Unie en sociaaldemocratie hebben altijd mijn grote belangstelling gehad. Ik was eerder actief voor de stichting Sexmatters, en wil me ook binnen de JSA graag inzetten voor een diverse en tolerante stad.

Algemeen bestuurslid

  • Kiet VersluysKiet Versluys

Mijn naam is Kiet Versluijs, ik ben 18 jaar, en woon al mijn hele leven in Amsterdam. Nadat ik vorig jaar met verschillende activiteiten actief ben geweest binnen de partij wilde ik meer doen. Zo ben ik terecht gekomen bij de JSA als algemeen bestuurslid. Dit houd in dat ik mij met van alles bezighoud binnen de verenging. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat ik campagne voer of een activiteit organiseer. Verder maak ik dit jaar mijn laatste twee vakken op het VWO af, ik voetbal, ik werk en ik houd mij veel bezig met muziek. Belangrijk voor mij dit jaar zijn de twee verkiezingen en het sociale gedachtegoed onder de jongeren in Amsterdam onder aandacht te brengen. Verder vind ik onze borrels belangrijk en ook heel leuk. Ik hoop je er snel te zien!

Jonge Socialisten in de PvdA