Bestuur

Tijn Croon – Voorzitter
Tijn@jsamsterdam.nl

Tijn is sinds juni 2017 de voorzitter van JS Amsterdam. Hij doet een master Political Economy aan de Universiteit van Amsterdam, en is daar ook werkzaam als student-assistent. Daarnaast geeft hij met zijn huisgenoot al een paar jaar clubfeesten op verschillende locaties in Amsterdam. Tijn ziet JS Amsterdam als activistisch en idealistisch tegelijk, als een vereniging die hele verschillende jongeren samenbrengt. Progressieve elan en sociale cohesie mist hij wel eens in zijn stad tegenwoordig. Met de grote veranderingen in Amsterdam op het gebied van wonen en onderwijs is een links antwoord op de rechtse wind vanuit Den Haag dan ook hard nodig. Hierin wil hij samen optrekken met de PvdA, en het liefst ook met andere linkse partijen.

 

 

Lisa van den Boogaard – Penningmeester
Penningmeester@jsamsterdam.nl / Lisa@jsamsterdam.nl

Lisa is de penningmeester van JS Amsterdam. Ze is nu bezig met een master Political Economy aan de Universiteit van Amsterdam, en werkt als student-assistent bij de Graduate School. Lisa zit ook in de Rekenkamer van de gemeente Amsterdam en heeft daar haar niet alleen meer geleerd over doorrekeningen, maar ook over de Amsterdamse politiek. In een belangrijk campagnejaar vindt zij het belangrijk dat het geld goed besteed wordt. Gezellige activiteiten voor de leden, en sterke acties om de belangen van jongeren te verdedigen. Lisa ziet zichzelf het liefst de rest van haar leven in Amsterdam wonen, maar vraagt zich af of er nog wel plek is voor haar generatie in een snel veranderende stad.

Sytze Ferwerda –  Sociale Activiteiten & Leden
Sytze@jsamsterdam.nl
 Sytze is sinds dit jaar bestuurslid sociale activiteiten en leden bij de Jonge Socialisten Amsterdam. Zelf is hij verder nog bezig met zijn bachelor politicologie aan de UvA en kan je hem in zijn blauwe Deliveroo-uniform op de fiets tegenkomen. Hij wilt zich binnen de JSA vooral inzetten voor de gezellige kant van de vereniging. Sociaal-democratie is en blijft natuurlijk een sociale aangelegenheid. De borrels, maar ook andere gezellige activiteiten worden door hem geregeld. Wees er maar zeker van dat je hem altijd kan tegenkomen op de maandelijkse VrijMiBo. Sytze staat er altijd voor open om een biertje, wijntje, colaatje, koffietje of theetje te drinken met nieuwe of oude leden, dus je kan altijd een mailtje sturen! Ook als je gewoon een vraag hebt of een leuke grap kent, hoort hij graag van je!
Merel Maurits – Scholing & politieke activiteiten
Merel@jsamsterdam.nl
 Merel studeert Europese Studies aan de UvA. Het vorige bestuursjaar is Merel actief geworden en heeft volop meegedaan met de verkiezingscampagne. Na een jaar actief lid zijn geweest, was het tijd voor de volgende stap: bestuurslid. Als bestuurslid Scholing & Politieke activiteiten zal Merel zich richten op de inhoudelijke activiteiten. Momenteel studeert Merel in Sint-Petersburg, maar vanaf Februari zal je haar weer zien op alle activiteiten.

Mart Swagemakers
Mart@jsamsterdam.nl

Mart is 24 jaar en studeert Bestuurskunde. Hij kwam in aanraking met de politiek, en de PvdA in het bijzonder door zijn werk voor een huurdersorganisatie. Als Algemeen Bestuurslid helpt hij bij verschillende taken binnen het bestuur. Dat varieert van het redigeren van stukken tot het bedenken van acties. Hij hoopt dat de PvdA in maart weer de grootste partij wordt binnen Amsterdam. Daarom dat hij zich ook met enthousiasme wil inzetten voor de campagne.

Hajar Caraman
Hajar@jsamsterdam.nl

Dit is Hajar , 19 jaar oud en zit op het ROC van Amsterdam op de opleiding juridische dienstverlening. Ze was al een tijdje lid maar niet echt actief bij de JS Amsterdam. Via via kwam ze eerst terecht bij de campagneteam van de PvdA en is zo zich gaan inzetten voor de partij. Vanuit daar is ze gekoppeld aan JS Amsterdam en sinds juni 2017 is ze algemeen bestuurslid. Ze is dol op dansen, zingen en schrijven, daarnaast werkt ze in de horeca. Ze is de vlogger van het bestuur dus kan haar mobieltje nooit loslaten. Ze is heel spontaan en wilt samen met actieve leden de nieuwe leden thuis laten voelen. Ook is haar doel om meer aandacht te besteden aan de rechten van MBO’ers. Voel je nu al een band of heb je een vraag? Mail me gerust!

Thomas Oostlander – Algemeen Bestuurslid
Thomas@jsamsterdam.nl

Vorig jaar als penningmeester was ik verantwoordelijk voor de financiële zaken van de Jonge Socialisten Amsterdam en met een goed resultaat  als gevolg, want het budget is sterk gegroeid onder mijn bewind. In mijn nieuwe functie ga ik niet op de centjes passen maar juist uitgeven. Als bestuurslid Externe Contacten is het mijn eerste taak om de JS Amsterdam zo goed mogelijk naar de buitenwereld te vertegenwoordigen. Daarnaast onderhoud ik contact met de verschillende politiek jongeren organisaties in Amsterdam. Mijn eigen doelstelling voor dit jaar is om twee keer een PJO debat te organiseren. Hierbij komen jongeren van verschillende PJO’s bij elkaar, om gezamenlijk in gesprek te gaan over Amsterdamse problemen. Mijn grootste drijfveer voor het organiseren van deze PJO debatten is om jongeren uit hun eigen bubbel te trekken en begrip voor andere op te bouwen.

Daarnaast heb ik binnen het bestuur de functie Politieke Activiteiten op mij genomen, in samenwerking met Merel. Vorige jaar heb ik hier al de nodige ervaring mee opgebouwd en dat wil ik dit jaar uitbouwen. Mijn persoonlijk visie voor activiteiten ligt op het gebied van educatieve evenementen. Hierbij moeten we niet alleen een discussie onder de leden aanwakkeren maar ook proberen om aan onze leden bepaalde vaardigheden mee te kunnen geven. Dit kan doormiddel van het gesprek aangaan met oud gediende binnen de partij maar ook door partijen uit het maatschappelijk middenveld en de media uit te nodigen.

 

Eva Haspels – Algemeen Bestuurslid
Eva@jsamsterdam.nl

Eva was al tijden lid, maar nooit echt actief. Dit jaar wil ze als bestuurslid veel meer dingen mee maken bij de JS en daadwerkelijk betrokken zijn. Onder andere de website houdt ze bij en daarnaast komt ze graag in contact met nieuwe leden/leden die nog op een van de evenementen zijn geweest. Bel of mail gerust om wat te vragen, wat te gaan drinken of samen naar een evenement te gaan.

Araik Gingnagel – Secretaris
Araik@jsamsterdam.nl

Araik Jsa Bestuur: Araik (17) is secretaris bij de Jonge Socialisten Amsterdam. Hij leest graag, gaat iets minder graag naar school, maar gelukkig mag hij zo nu en dan college volgen aan de UvA. Daar discussieert hij graag over geschiedenis, de Duitse taal en de stad Amsterdam. Als Amsterdammer uit Bos en Lommer (al woont hij nu in het groene Zaandam) weet hij dat Amsterdam niet stopt bij de grachtengordel, en kijkt dan ook uit naar de campagne om weer de hele stad rood te kleuren.

Freek Wallagh – Campagne en politieke strategie

Freek@jsamsterdam.nl

Freek (Campagne en politieke strategie) is al sinds een paar jaar actief voor de Jonge Socialisten Amsterdam. Zijn vierde verkiezingscampagne ingaande vecht hij al jaren voor sociale en linkse waarden. Hij is nu tevens campagnecoördinator voor de PvdA, en wenst wezenlijk verschil te zien, in plaats van kleine symbool-politiek. Durven te geloven in grote idealen, besloot hij politicologie te gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn jonge carrière als auteur valt Freek te zien op iedere demonstratie voor linkse, sociale, maar vooral menselijke waarden. Hopend een bloeiende, linkse toekomst te zien zal Freek zich nogmaals inzetten voor de Jonge Socialisten Amsterdam.

Jonge Socialisten in de PvdA