Bestuur

Tijn Croon – Voorzitter
Tijn@jsamsterdam.nl

Tijn is sinds juni 2017 de voorzitter van JS Amsterdam. Hij doet een master Political Economy aan de Universiteit van Amsterdam, en is daar ook werkzaam als student-assistent. Daarnaast geeft hij met zijn huisgenoot al een paar jaar clubfeesten op verschillende locaties in Amsterdam. Tijn ziet JS Amsterdam als activistisch en idealistisch tegelijk, als een vereniging die hele verschillende jongeren samenbrengt. Progressieve elan en sociale cohesie mist hij wel eens in zijn stad tegenwoordig. Met de grote veranderingen in Amsterdam op het gebied van wonen en onderwijs is een links antwoord op de rechtse wind vanuit Den Haag dan ook hard nodig. Hierin wil hij samen optrekken met de PvdA, en het liefst ook met andere linkse partijen.

 

 

Araik Gingnagel – Secretaris
Araik@jsamsterdam.nl

Lisa van den Boogaard – Penningmeester
Penningmeester@jsamsterdam.nl / Lisa@jsamsterdam.nl

Sytze Ferwerda –  Sociale Activiteiten & Leden
Sytze@jsamsterdam.nl
 Sytze is sinds dit jaar bestuurslid sociale activiteiten en leden bij de Jonge Socialisten Amsterdam. Zelf is hij verder nog bezig met zijn bachelor politicologie aan de UvA en kan je hem in zijn blauwe Deliveroo-uniform op de fiets tegenkomen. Hij wilt zich binnen de JSA vooral inzetten voor de gezellige kant van de vereniging. Sociaal-democratie is en blijft natuurlijk een sociale aangelegenheid. De borrels, maar ook andere gezellige activiteiten worden door hem geregeld. Wees er maar zeker van dat je hem altijd kan tegenkomen op de maandelijkse VrijMiBo. Sytze staat er altijd voor open om een biertje, wijntje, colaatje, koffietje of theetje te drinken met nieuwe of oude leden, dus je kan altijd een mailtje sturen! Ook als je gewoon een vraag hebt of een leuke grap kent, hoort hij graag van je!
Freek Wallagh – Politieke strategie & Campagne
Freek@jsamsterdam.nl
Merel Maurits – Scholing & politieke activiteiten
Merel@jsamsterdam.nl

Mart Swagemakers
Mart@jsamsterdam.nl

 

Hajar Caraman
Hajar@jsamsterdam.nl

Dit is Hajar , 19 jaar oud en zit op het ROC van Amsterdam op de opleiding juridische dienstverlening. Ze was al een tijdje lid maar niet echt actief bij de JS Amsterdam. Via via kwam ze eerst terecht bij de campagneteam van de PvdA en is zo zich gaan inzetten voor de partij. Vanuit daar is ze gekoppeld aan JS Amsterdam en sinds juni 2017 is ze algemeen bestuurslid. Ze is dol op dansen, zingen en schrijven, daarnaast werkt ze in de horeca. Ze is de vlogger van het bestuur dus kan haar mobieltje nooit loslaten. Ze is heel spontaan en wilt samen met actieve leden de nieuwe leden thuis laten voelen. Ook is haar doel om meer aandacht te besteden aan de rechten van MBO’ers. Voel je nu al een band of heb je een vraag? Mail me gerust!

Thomas Oostlander – Algemeen Bestuurslid
Thomas@jsamsterdam.nl

Vorig jaar als penningmeester was ik verantwoordelijk voor de financiële zaken van de Jonge Socialisten Amsterdam en met een goed resultaat  als gevolg, want het budget is sterk gegroeid onder mijn bewind. In mijn nieuwe functie ga ik niet op de centjes passen maar juist uitgeven. Als bestuurslid Externe Contacten is het mijn eerste taak om de JS Amsterdam zo goed mogelijk naar de buitenwereld te vertegenwoordigen. Daarnaast onderhoud ik contact met de verschillende politiek jongeren organisaties in Amsterdam. Mijn eigen doelstelling voor dit jaar is om twee keer een PJO debat te organiseren. Hierbij komen jongeren van verschillende PJO’s bij elkaar, om gezamenlijk in gesprek te gaan over Amsterdamse problemen. Mijn grootste drijfveer voor het organiseren van deze PJO debatten is om jongeren uit hun eigen bubbel te trekken en begrip voor andere op te bouwen.

Daarnaast heb ik binnen het bestuur de functie Politieke Activiteiten op mij genomen, in samenwerking met Merel. Vorige jaar heb ik hier al de nodige ervaring mee opgebouwd en dat wil ik dit jaar uitbouwen. Mijn persoonlijk visie voor activiteiten ligt op het gebied van educatieve evenementen. Hierbij moeten we niet alleen een discussie onder de leden aanwakkeren maar ook proberen om aan onze leden bepaalde vaardigheden mee te kunnen geven. Dit kan doormiddel van het gesprek aangaan met oud gediende binnen de partij maar ook door partijen uit het maatschappelijk middenveld en de media uit te nodigen.

 

Eva Haspels – Algemeen Bestuurslid
Eva@jsamsterdam.nl

Eva was al tijden lid, maar nooit echt actief. Dit jaar wil ze als bestuurslid veel meer dingen mee maken bij de JS en daadwerkelijk betrokken zijn. Onder andere de website houdt ze bij en daarnaast komt ze graag in contact met nieuwe leden/leden die nog op een van de evenementen zijn geweest. Bel of mail gerust om wat te vragen, wat te gaan drinken of samen naar een evenement te gaan.

Jonge Socialisten in de PvdA