Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekenclub

12 november 2020 om 20:00 - 22:00

In de discord van de JSA zal op donderdag 12 november de eerste bijeenkomst van de filosofische boekenclub plaatsvinden. Deze maand zal het onderwerp ‘Geschiedenis van het Socialisme’ zijn. Om een dieper begrip te krijgen van de grondvesten van onze ideologie organiseert Lotus Friede, een student filosofie aan de UvA een maandelijkse filosofische boekenclub. Bij deze (vooralsnog digitale) bijeenkomsten zal Lotus gesprekken leiden over een aantal vormende boeken over politieke filosofie, feminisme, ras en andere onderwerpen. Aanmelden kan bij Louk Bots, het bestuurslid Politieke Activiteiten via 0637112885 of loukbots@gmail.com. Bij de eerste bijeenkomst zullen we twee boeken van Karl Marx bespreken:

De Parijse manuscripten (1844): In deze postuum gepubliceerde verzameling essays wordt een brug geslagen van Marx’ vroege filosofische werk naar zijn latere economische werk. De verschillende manuscripten beslaan zijn theorie van vervreemding (aliënering) en bekritiseren de aannames van de moderne economie. Het wordt gezien als een voorbode voor zijn latere werk.

Het communistisch manifest (1847): Het Communistisch manifest is de meest gelezen vrucht van de samenwerking tussen Karl Marx en Friedrich Engels. Het is een strijdbaar betoog waarin de basale elementen van het wereldbeeld van Marx en Engels uiteen worden gezet. Hoewel de elementen van een Communistische gemeenschap niet geheel worden belicht worden er wel maatregelen naar voren gebracht die de kapitalistische hegemonie omver kunnen werpen. Een essentieel boek om te lezen voor iedere geëngageerde socialist, maar wel een boek dat aanvullingen behoeft door andere werken.

Lijkt dit je iets voor jou, meld je dan aan bij het bestuurslid Politieke Activiteiten Louk (+31 6 37112885). Je kan zo vaak langskomen als je wil. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden in de JSA-discord.

Gegevens

Datum:
12 november 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Jonge Socialisten in de PvdA