Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Doe mee! Actievoeren tijdens de klimaattop in Bonn

3 november 2017 - 5 november 2017

| €40

Wij zijn door Jongeren Milieu Actief uitgenodigd om samen met hen actie te voeren tijdens de klimaattop in Bonn, en jij mag mee! Deze activiteit vindt 3 t/m 6 november plaats. Neem voor meer informatie contact op met onze Sytze (sytze@jsamsterdam.nl)

Wat gaan we precies doen?

Vrienden! De klimaatonderhandelingen staan weer voor de deur. COP23 wordt gehost door Fiji maar georganiseerd in Bonn, net over de grens van Duitsland. Wereldleiders zullen bij elkaar komen om te bespreken hoe ze van plan zijn beneden de 1,5 graad te blijven. En wij verwachten zo dat ze daar wel wat aanmoediging bij kunnen gebruiken.

Daarom laat jong Nederland in het weekend van 3-5 november haar stem horen in Bonn! Stap met Jongeren Milieu Actief in de bus om een weekend lang mee te doen met acties, te luisteren naar conferenties, en van de jongerenvergenwoordigers duurzaamheid te horen hoe zij de onderhandelingen van binnenuit ervaren. Op vrijdag zullen we rond 13:30 vanaf Utrecht vertrekken, om zondagavond zullen we allemaal weer terug aankomen. Ga mee, en laat je horen voor 1,5 graad!

De kosten van deze reis zullen ongeveer 40 euro bedragen. Voor vragen kun je terecht bij bruno@jma.org.

Een kort overzicht van het weekend:
– Vertrek op vrijdag, begin van de middag.
• Lezingen op vrijdag- en zaterdagavond: ‘Global Climate Justice’, en ‘Leave it in the Ground: how to go on with decarbonization’.
• Een grote demonstratie op zaterdag: samen met duizenden andere (jonge) activisten laten we zien dat de grens bereikt is. Wij eisen dat COP23 voor duidelijke maatregelen gaat zorgen zodat de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden blijft. De lijn zal letterlijk op de straten van Bonn liggen, en daar gaan wij voor zorgen!
• Op zondag gaan we naar het legale gedeelte van de Ende Gelände actie, in het Rijnland gebied in Duitsland. Dit is een bezettingsactie bij een grote bruinkoolmijn in Duitsland. Buiten het mijngebied zullen er legale demonstraties plaatsvinden gefocust op de impact van klimaatsverandering op het globale zuiden.
– Vanuit Rijnland vertrekken wij zondag aan het eind van de middag terug naar Utrecht, NL.

 

 

Gegevens

Begin:
3 november 2017
Einde:
5 november 2017
Kosten:
€40
Website:
http://www.jma.org/actueel/agenda/cop23-jongeren-naar-bonn

Organisator

Sytze
E-mail:
sytze@jsamsterdam.nl

Locatie

Bonn
Nederland + Google Maps
Jonge Socialisten in de PvdA