#hetkanjonger

op de ALV van 14 december

De Nieuw Liefde

Jonge Socialisten van Amsterdam,

 

Over drie-en-een-halve maand zijn er al gemeenteraadsverkiezingen (21 maart 2018 om precies te zijn)! Daarom is op vrijdag 1 december is de voorlopige kandidatenlijst van de PvdA Amsterdam gepresenteerd. We wisten natuurlijk al dat onze lijsttrekker Marjolein Moorman zou zijn, maar nu mogen we ons verheugen op nog 24 topkandidaten.

 

Klik hier voor een overzichtje van de voorlopige kandidatenlijst!

 

Onze vertegenwoordiging moet verjongen

 

Hoewel het stuk voor stuk toppers zijn met een ongelooflijk groot hart voor de stad, valt ons iets op. Er staan geen twintigers in de top tien. Wij vinden het juist belangrijk dat de Partij van de Arbeid zich weer op de jongere generatie gaat richten. Bij de mokerslag van 15 maart stemde maar één procent van de jongeren tussen de 18 en de 24 op onze partij. Wij van de Jonge Socialisten zijn ervan overtuigd dat onze vertegenwoordiging moet verjongen om daar verandering in te brengen.

 

Motie: Jong + oud = goud

 

Op de ALV van de PvdA Amsterdam (12 april 2017) dienden wij daarom als JS Amsterdam een motie in om meer jongeren op de kandidatenlijst van Amsterdam te krijgen. Wij vroegen de Kandidaatstellingscommissie om per tien plaatsen op de lijst minimaal drie kandidaten onder de dertig voor te dragen. Helaas haalde deze motie het nét niet, we kwamen slechts twee stemmen tekort. Gelukkig hebben wij nog een kans om ten minste één twintiger in de top 10 te krijgen. Hoe we dat gaan doen?

 

ALV van 14 december

 

Op donderdag 14 december vindt weer een belangrijk ALV plaats, waar wij als leden van de PvdA Amsterdam kunnen stemmen over de samenstelling van onze kandidatenlijst. De hoogstgeplaatste kandidaat onder de dertig staat op plek 15: Caesar Bast (23 jaar). Wij willen hem met zoveel mogelijk JS’ers in de top tien stemmen, maar daar hebben we jouw hulp voor nodig. Houd onze kanalen de komende week in de gaten en stuur een mailtje naar bestuur@jsamsterdam.nl als je wilt meedoen, meedenken of meehelpen. Ook als je 14 december niet in levende lijve aanwezig kan zijn, nodigen we je van harte uit om ons te steunen.

#hetkanjonger

  • Wanneer? Donderdag 14 december 20:00
  • Waar? De Nieuwe Liefde (Da Costakade 102)

Rode groet,

Bestuur JS Amsterdam 2017-2018

(Tijn Croon, Lisa van den Boogaard, Araik Gingnagel, Merel Maurits, Freek Wallagh, Sytze Ferwerda, Hajar Caraman, Thomas Oostlander, Eva Haspels, Mart Swagemakers)

Jonge Socialisten in de PvdA