7 vragen aan: Carolien de Heer

Carolien de Heer

In onze rubriek “7 vragen aan” vragen we een gemeenteraadslid 7 vragen over zijn/haar werk, leven en andere belangrijke zaken.

Zo leer jij onze volksvertegenwoordigers van een andere kant kennen. Vandaag is de beurt aan: Carolien de Heer.

Wat is je lievelingseten?

Bijna alles uit de Italiaanse en Surinaamse keuken.

Wat wilde je vroeger later worden?

Kinderarts totdat ik erachter kwam dat je dan wel tegen bloed moet kunnen.

Wat was het moment dat je dacht: "Kom ik ga de politiek in!"?

Ik heb dat eigenlijk nooit zo bedacht. Ik heb wel ooit bedacht dat ik in de politiek wilde werken. En dat heb ik dan ook 7 jaar gedaan. Als fractiemedewerker van de TK fractie en politiek assistent van Jet Bussemaker. Ik heb dat altijd mooi werk gevonden omdat je, ook al is het maar een heel klein beetje, kunt bijdragen aan een betere wereld. Bovendien hou ik van het politieke spel. Maar ik had nooit de behoefte het zelf te gaan doen. Totdat ik door oud-collega Jeroen van Berkel werd gevraagd om duo-raadslid te worden in Amsterdam West. Ook toen wilde ik nog steeds geen debatten doen. Totdat hij mij ongeveer de raadszaal in heeft geduwd en ik het toch best leuk bleek te vinden en het bovendien ook nog aardig deed.

Heeft de politiek je veranderd?

Nee, ik heb altijd al een sterke mening gehad en van debat gehouden. Voor vrienden en familie was het dus geen verrassing dat ik politiek actief werd. Daarin ben ik dus niet veranderd. Ik ben me ervan bewust dat de politieke wereld soms hard kan zijn waardoor het risico bestaat dat je zelf ook verhard. Dat is iets wat ik nooit heb toegelaten en nooit wil toelaten. Ik wil een politicus zijn met een open blik, een open hart en een beetje naïviteit.

Heb jij de politiek veranderd?

Ik probeer altijd voor een goede sfeer te zorgen.

Wat is je grootste blunder tot nu toe?

Vertrouwen op steun voor een voorstel, wat er op het laatste moment toch niet bleek te zijn.

Waar kunnen we je over 3 jaar op afrekenen?

Ik wil vooral een heel goed raadslid worden! En dus alles halen uit de woordvoerderschappen die ik heb (financiën, Haven, Schiphol, water en gemeentelijk vastgoed). Daarbij zullen dingen zijn die niet heel zichtbaar zijn maar wel belangrijk (vaak financiële kwesties). Maar ook zaken die misschien wat meer zichtbaar zijn zoals het verbeteren van arbeidsomstandigheden van beveiligers van Schiphol of het aan het werk krijgen van jongeren in de Haven.

Categorieën: Algemeen

Jonge Socialisten in de PvdA