7 vragen aan: Henk Boldewijn

Henk-Boldewijn

In onze rubriek “7 vragen aan” vragen we een gemeenteraadslid 7 vragen over zijn/haar werk, leven en andere belangrijke zaken.

Zo leer jij onze volksvertegenwoordigers van een andere kant kennen. Vandaag is de beurt aan: Henk Boldewijn.

Wat is je lievelingseten?

Ik eet het liefst een Chinese tayer soep met droge vis, Chinese vermicelli en kokosmelk.

Wat wilde je vroeger later worden?

Ik had fysiotherapeut willen worden, maar ik werd gymleraar. Een vak dat ik met veel voldoening uitoefen.

Wat was het moment dat je dacht: "Kom ik ga de politiek in!"?

Ik had altijd interesse voor de politiek, maar in 2002 vond ik dat er vanuit de politiek onvoldoende aandacht was voor de sport in Amsterdam Zuidoost. De sportparticipatie bleef ver achter bij het Amsterdams gemiddelde en daar wilde ik verandering in brengen.

Heeft de politiek je veranderd?

Door de politiek ben ik meer dan voorheen gefocust op de problemen in de samenleving en op zoek naar oplossingen daarvoor.

Heb jij de politiek veranderd?

Ik heb de politiek niet veranderd, wel heb ik de afgelopen periode een bijdrage geleverd om politici meer in harmonie met elkaar te laten zoeken naar oplossingen voor de problemen in de samenleving. Mijn grootste blunder is dat ik bij mijn aantrede in de gemeenteraad geen rekening had gehouden met de partijlijn en daardoor terug moest komen op een uitspraak.

Wat is je grootste blunder tot nu toe?

Mijn grootste blunder is dat ik bij mijn aantrede in de gemeenteraad geen rekening had gehouden met de partijlijn en daardoor terug moest komen op een uitspraak.

Waar kunnen we je over 3 jaar op afrekenen?

Drie zaken waar ik over 3 jaar op afgerekend kan worden zijn: Een toename van de verkeerslessen op de basisscholen in Amsterdam, verbetering van de fietsroute van Zuidoost naar het Centrum en een toename van de verkeersveiligheid.

Categorieën: Algemeen

Jonge Socialisten in de PvdA