Corona: hartje onder de riem

Jonge Socialisten over corona

BriefWebsiteplaatje

Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft.

Het RIVM kwam eergisteren met een klein lichtpuntje: de maatregelen die getroffen zijn, lijken resultaten te boeken. ‘Social distancing’, sluitingen van scholen en de sluiting van de niet-vitale sector werpen nu al hun vruchten af. Daarnaast is er de immense steun voor medewerkers in supermarkten en de zorg. Dit sterkt ons in het gevoel dat wij samen deze crisis goed kunnen doorkomen. Ga vooral zo door, mensen!

Dit betekent echter niet dat we dit goede nieuws gezellig in het park kunnen vieren. Als we deze goede lijn willen doorzetten moeten we doorpakken en de maatregelen serieus blijven nemen. We zullen ons dus voorlopig thuis moeten vermaken. Maar dat betekent niet dat we helemaal niets kunnen doen.

Wat kunnen jij en ik doen?

De voedselbanken: je blikje bijdragen

Lodewijk Asscher heeft ons vorige week zondag er al op attent gemaakt dat voedselbanken het met minder vrijwilligers moeten doen en maar meer aanvragen krijgen. Daarom vragen wij jullie om een steentje bij te dragen aan de voedselbank, of eerder gezegd, je blikje. Mochten de voedselbanken de noodklokken luiden sta jij klaar om een paar blikken te doneren aan je lokale voedselbank. Geen oude blikken bonen in huis? Geen probleem. Voedselbanken kunnen ook elke gedoneerde euro goed gebruiken!

#BlikjeBijdragen

Buuf, heeft u uw borreltje nog?

Natuurlijk gaan de meeste van ons vooral naar buiten voor onze noodzakelijke boodschappen. Vergeet dan niet aan de mensen te denken wie dat niet zo gemakkelijk afgaat, en bied bijvoorbeeld buren aan om ook iets voor hen mee te brengen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en als we iets voor elkaar kunnen betekenen, laten we het dan vooral doen! Oh en als je toch bezig bent, bel gelijk even met opa, oma, ma of pa! #BorrelVoorDeBuuf

Opzij, opzij, opzij. Maak plaats, maak plaats, maak plaats.

Op de straten, in de supermarkten, in de bus, overal waar je kan is het ongelofelijk belangrijk om tenminste anderhalve meter afstand te houden. Zo is iedereen simpelweg een stuk veiliger. Daarom moeten we de komende paar weken onze drang om wildvreemden te omhelzen een beetje onderdrukken.

#MaakPlaats

Word ook een cult(uur)held!

Vet jammer, dat concert of die voorstelling waar je zo naar uitkeek is nu afgelast. Vraag alleen niet gelijk om je geld terug, als je je dat kunt veroorloven. Niet alleen de artiesten, maar ook de mensen die met, bijvoorbeeld, licht en geluid werken hebben nu alle hulp nodig die ze kunnen krijgen.

#CultureleQuarantaineKwestie

Wij roepen niet alleen de Jonge Socialisten (van Amsterdam), PvdA’ers, maar ook u, de lezer (ja, jij!) op om ons in deze uitdagende tijden van onze beste kant te laten zien. Uitdagende tijden? Wij dagen iedereen uit om alle mooie ideeën en hartverwarmende acties

(in lijn met onze voorstellen) en boodschappen op de radar te zetten, en zoveel mogelijk mensen te inspireren om mee te doen. #hartjeonderderiem

Ongelofelijk bedankt en zorg goed voor jezelf en elkaar,

Vier Jonge Socialisten in Amsterdam.

Categorieën: Algemeen, Blogs, Zorg

Jonge Socialisten in de PvdA