De JSA zoekt bestuur 20/21

De JSA zoekt een nieuw bestuur! Wil jij je een jaar lang keihard inzetten voor een socialer Amsterdam? Kijk hier dan naar de vacatures!

BF1allen2
Lijkt het jou wat om bestuurslid te worden in de leukste JS-afdeling van Nederland? Wil jij je een jaar lang keihard inzetten voor een socialer Amsterdam? Bekijk de onderstaande functieprofielen en solliciteer dan gauw op een van de functies. Stuur jouw cv en motivatiebrief naar sollicitatiejsa@gmail.com. Ook voor vragen kan je altijd een mailtje sturen naar hetzelfde e-mailadres. Reageren kan tot en met 10 juni.

Functieprofielen:

Voorzitter

Als voorzitter ben je het visitekaartje van de JSA. In de praktijk betekent dit veel contact met de landelijke JS, de PvdA Amsterdam en alle andere Amsterdamse PJO’s onderhouden. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor (nieuwe) leden om verder binnen de JSA te helpen. Kortom, communicatie is een vereiste voor deze functie. Samen met de andere bestuursleden geef je je eigen draai aan koers van de JSA en met z’n allen bedenk je acties, evenementen en campagnes. Dit betekent ook in het volgende verkiezingsjaar dat je mee mag doen met de PvdA Amsterdam en campagne voor de partij moet voeren. Uiteraard vergt het voeren van deze functie tijd, je zal namelijk naar verwachting 8 á 12 uur per week bezig zijn als de JSA-voorzitter.

Secretaris

De secretaris is tevens de vicevoorzitter van de afdeling en maakt deel uit van het dagelijks bestuur. Samen met de voorzitter houd je de actualiteiten in de gaten en de gang van zaken in de afdeling. Naast leiderschap, behoren ook faciliterende taken tot je verantwoordelijkheden. Je schrijft de nieuwsbrief. Je beheert de website. Je bereidt de vergaderingen voor, notuleert ze en werkt ze uit. Je beantwoordt de mails naar de mailbox van de JSA. En je helpt mee met het organiseren van diverse bijeenkomsten.

Penningmeester

De penningmeester is de financiële planner en controleur van de JSA. Tevens is de penningmeester de derde persoon in het dagelijks bestuur. Als penningmeester dient men een jaarlijkse begroting en realisatie aan te leveren aan het bestuur en de ALV. Het beheren van de rekening, het aanvragen van subsidies en controleren van uitgaven vallen allemaal onder deze functie. Ervaring met boekhoudingsprogramma’s is niet vereist.

Sociale activiteiten

Als jij Bestuurslid sociale activiteiten wordt ben je natuurlijk verantwoordelijk voor de sociale aspecten van de JSA. Dit betekent dat je de borrellocaties regelt, het Sinterkerst en Nieuw diner en natuurlijk de barbecue aan het einde van het jaar. Maar daar stopt het niet, je zorgt ook voor een goede sfeer binnen de vereniging en op de evenementen. Sociaal zijn gaat natuurlijk veel verder dan gezelligheid, daarbij hoort ervoor zorgen dat iedereen zich veilig voelt op alle evenementen. Buiten dat zet je je natuurlijk in voor de vereniging in totaal en vergader je met de rest van het bestuur over vrijwel alle beslissingen die gemaakt worden. Lijkt het je leuk om nieuwe activiteiten te bedenken en tegelijk onze tradities in stand te houden? Kan jij makkelijk met vreemden overweg en vind je het zelfs leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en te leren kennen? Meld je dan aan en word het volgende jaar ons nieuwe bestuurslid Sociale activiteiten!

Politieke activiteiten

Hoe ziet de toekomst van de sociaaldemocratie eruit? Of zijn er andere thema’s die jij interessant vindt om binnen (of ook buiten!) onze vereniging te bespreken? Als je ervan houdt om de discussie aan te gaan of deze te organiseren, is deze functie iets voor jou. Afgelopen jaar hadden we onder anderen Job Cohen te gast en zijn we in gesprek gegaan met Provinciale Statenlid Jorrit Carton. Maar ook is er een rondleiding door de gemeenteraad van Amsterdam georganiseerd. Interviews kunnen zijn in de vorm van Q&A’s, maar je mag het natuurlijk ook heel anders inrichten. Rondleidingen, brainstormsessies en andere politiek inhoudelijke activiteiten doen het ook altijd goed! Jouw functie zal bestaan uit het zoeken van thema’s met bijbehorende gasten, het contact onderhouden en het (eventuele) interviewen. Superleuk dus!

Promotie

Creatief meesterbrein en/of sociale topper gezocht! Als bestuurslid promotie houd je je vooral bezig met het promoten van evenementen, je zorgt voor pakkend promotiemateriaal, houdt contact met leden en zorgt zo dat alle evenementen een succes worden. Daarnaast ben je ook de aangewezen persoon om de social media-kanalen te beheren: jij bent degene die klaarstaat als we een vraag of idee ontvangen. Ben je handig met social media, creatief met het bedenken van promotie (mooie plaatjes maken, hashtags bedenken), ben jij een goede fotograaf en lijkt het je leuk om binnen jouw functie de leden op de hoogte te houden, meld je dan aan voor de functie Bestuurslid Promotie.

Campagne

Ben jij gemotiveerd om onze sociaaldemocratische waarden te verspreiden en je in te zetten voor een eerlijkere samenleving? En vind je het niet erg om een hele dag flyers uit te delen of in een protest mee te lopen? Dan is de functie Campagne misschien wel wat voor jou! Als bestuurslid Campagne ben jij het aanspreekpunt binnen het bestuur voor bijvoorbeeld acties en demonstraties. Misschien heb je wel gehoord van de Voor14-actie voor een hoger minimumloon, hiervoor hebben we dit jaar in Amsterdam actiegevoerd. Daarnaast is volgend jaar een verkiezingsjaar, dus dit maakt de functie dit jaar extra uitdagend. Je zult veel met de PvdA en andere afdelingen van de JS samenwerken om dit verkiezingsjaar tot een succes te maken. Interesse? Solliciteer dan!

Meld je dan aan voor deze vacature!

Categorieën: Algemeen

Jonge Socialisten in de PvdA