JS Noord-Holland zoekt nieuw bestuur voor 2023/2024

JSA zoekt een nieuw bestuur! Wil jij je een jaar lang keihard inzetten voor een socialer Amsterdam? Kijk hier dan naar de vacatures!

Lijkt het jou wat om bestuurslid te worden in de leukste JS-afdeling van Nederland? Wil jij je een jaar lang keihard inzetten voor een socialer Amsterdam? Bekijk de onderstaande functieprofielen en solliciteer dan gauw op een van de functies. Stuur jouw cv en motivatiebrief voor 20 juni naar jsamsterdam@js.nl . Ook voor vragen kan je altijd een mailtje sturen naar hetzelfde e-mailadres.

1. Voorzitter
Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor het leiden van de vergaderingen en ben je de algemene vertegenwoordiger van de afdeling. Naast het contact met je eigen bestuur houd je contact met het landelijk bestuur van de Jonge Socialisten, andere JS-afdelingen, verschillende PJO’s in Amsterdam en de PvdA fractie in Amsterdam. Ook ben je samen met je bestuur verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten voor leden. Denk maar aan acties, (online) borrels, werkgroepen en leerzame of gezellige uitjes. Je houdt de actualiteiten in de gaten binnen en buiten de afdeling. Voor deze functie moet je bereid zijn je tijd en energie in te zetten voor de vereniging. Kan jij niet wachten om de volgende voorzitter te zijn van onze afdeling? Stuur dan je CV en motivatiebrief op naar email.

2. Secretaris
Als Secretaris vervul je de belangrijke rol om alle administratieve taken uit te voeren: De nieuwsbrief schrijven, de website beheren, de mailbox bijhouden en natuurlijk notuleren bij bestuurs- en algemene ledenvergaderingen. Dit is een ontzettend leuke, belangrijke taak, je bent namelijk deel van het dagelijks bestuur! Ook ben je de vicevoorzitter en neem je dus af en toe taken over van de voorzitter. Verder heb je natuurlijk de rol om samen met de rest van het bestuur je in te zetten voor de leden en activiteiten te organiseren. Lijkt het jou leuk om je op de manier in te zetten?

3. Penningmeester
In de functie van penningmeester ga je je bezig houden met de lokale financiën. Je gaat onder andere over het aanvragen van subsidies, het indienen van declaraties, het bijhouden van de boekhouding en het betalen van openstaande facturen. Enige affiniteit of ervaring met cijfers is niet vereist. Het is wel belangrijk dat het werk gedaan wordt en dat dit nauwkeurig gebeurd. Een foutje is al snel gemaakt en het gaat om werkzaamheden die niet tot de volgende dag kunnen worden uitgesteld. Als je je daar goed van bewust bent zien we je sollicitatie graag tegemoet!

4. Bestuurslid Politieke Activiteiten en Campagne
Als je binnen de JSA verantwoordelijk wil zijn voor het politieke, informatieve deel van de vereniging, moet je je zeker aanmelden voor de functie Politieke Activiteiten. Als bestuurslid politieke organiseer je bijeenkomsten waar leden meer te weten kunnen komen over politieke zaken (motieschrijf-avonden, sprekersavonden en debatten). Ook breng je protesten en demonstraties onder de aandacht van JSA’ers en organiseer je die eventueel zelf (vaak in samenwerking met andere PJO’s (Politieke Jongeren Organisaties)). Daarnaast werk je mee aan de PvdA campagne. Wil je graag jongeren aan spreken en motiveren om zich politiek in te zetten?

5. Bestuurslid Sociale Activiteiten

Als bestuurslid sociale activiteiten hou je je bezig met. Pubquizzen borrels en andere sociale events. Je hebt veel ruimte voor je creativiteit. Wil je een debatavond organiseren met een andere PJO een filmavond spelletjesavond of een gezellige borrel. De keuzes zijn enorm. Nu we weer meer mogen is er ook meer ruimte voor leuke activiteiten. De uren die je besteed als bestuurslid invult kun je zeg inplannen dit is een functie die je kunt combineren met studeren.

6. Bestuurslid Promotie en Social Media
Een bestuurslid promotie en social media is breed inzetbaar en is verantwoordelijk voor de sociale media kanalen van de JSA. Dit houdt in dat je berichten creëert om onze activiteiten en andere belangrijke zaken te promoten, en dat je foto’s maakt en deelt van onze evenementen. Los van de aanwezigheid bij JSA activiteiten en vergaderingen, kost deze functie ongeveer 1-2 uur per week. Als je het leuk vindt om actief te zijn op social media en meer ervaring wilt opdoen als bestuurslid is dit de perfecte positie voor jou.

Categorieën: Algemeen

Jonge Socialisten in de PvdA