JSA zoekt bestuur 19/20

De JSA zoekt een nieuw bestuur! Wil jij je een jaar lang keihard inzetten voor een socialer Amsterdam? Kijk hier dan naar de vacatures!

Lijkt het jou wat om bestuurslid te worden in de leukste JS afdeling van Nederland? Wil jij je een jaar lang keihard inzetten voor een socialer Amsterdam? Bekijk de onderstaande functieprofielen en solliciteer dan gauw op een van de functies. Stuur jouw CV en motivatiebrief uiterlijk maandag 17 juni 2019 naar Freekwallagh@gmail.com. Ook voor vragen kan je altijd een mailtje sturen naar Freekwallagh@gmail.com.
Functieprofielen:
Voorzitter
De voorzitter is de voorvrouw of man van het bestuur van de Jonge Socialisten Amsterdam, maar eerste onder gelijken. Hij/zij is verantwoordelijk voor het leiden van de vergaderingen en is de algmene vertegenwoordiger van de afdeling. Tevens onderhoud je samen met de rest van het dagelijks bestuur (penningmeester en secretaris) het contact met de PvdA Amsterdam. Verder ben je met de rest van het bestuur verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten voor leden, acties, actualiteiten in de gaten houden en het algemene reilen en zeilen van de afdeling.
Secretaris
De secretaris is tevens de vicevoorzitter van de afdeling, en maakt deel uit van het dagelijks bestuur. Samen met de voorzitter houd je de actualiteiten in de gaten en de gang van zaken in de afdeling. Naast leiderschap, behoren ook faciliterende takentot je verantwoordelijkheden, zoals: het schrijven van de nieuwsbrief, het notuleren tijdens vergaderingen en het aanspreekpunt zijn omtrent onze vaste vergader- en evenementenlocaties (Het Gespuis en het kantoor van de PvdA Amsterdam). Tot slot onderhoud je samen met de rest van het dagelijks bestuur (penningmeester en voorzitter) en het bestuurslid ‘politieke strategie & campagne’ het contact met de PvdA Amsterdam.
Penningmeester
De penningmeester is de financiële vrouw of man en lid van het dagelijks bestuur. De hoofdtaak van de penningmeester is om op de financiën te letten in de afdeling. De penningmeester maakt een halfjaarlijkse begroting voor de afdeling voor zowel de ALVals het landelijk bestuur. Hij/zij is ook verantwoordelijk voor het aanvragen van subsidies en vergoedingen voor activiteiten en leden. Tot slot onderhoud je samen met de rest van het dagelijks bestuur (voorzitter en secretaris) en het bestuurslid ‘politiekestrategie & campagne’ het contact met de PvdA Amsterdam
Bestuurslid Internationalisering
De samenstelling van de stad veranderd continue, en de afgelopen jaren hebben een grote toestroom gezien van internationale studenten en jonge statushouders. Wij als Jonge Socialisten zien het als onze taak een welkome vereniging te zijn voor deze jongeren, niet gehinderd door taalbarrieres. Hier hebben wij dit jaar de fundamenten voor gelegd met het instellen van een Commissie Internationaal. Bestuurslid Internationaal leidt deze commissie, en gaat samen met hun aan de slag het komend jaar de vereniging te internationaliseren. Werven van nieuwe leden en het opzetten van Engelstalige activiteiten hoort hier onder andere bij. Ben je makkelijk in de omgang, een creatief denker en heb je een internationale mindset? Dan kan je in deze functie helpen de JSA klaar te maken voor de toekomst.
Politiek & Campagne
De Jonge Socialisten Amsterdam spelen ieder jaar weer een gepassioneerde rol in de (stedelijke) politiek. Dat vraagt om een bestuurslid campagne die van wanten weet. Vanuit deze functie ben je verantwoordelijk voor het opzetten van JS campagnes en hetaansluiten bij PvdA campagnes. Er wordt van je verwacht dat je veel contacten onderhoudt en aanschuift bij overleggen. Daarnaast neem je actief de leiding in het vormen van de politieke visie van de Jonge Socialisten Amsterdam, en draag je deze actief uit door opinies en blogs te schrijven. Vind jij het leuk om mensen te mobiliseren? En krijg je energie van een een geslaagde campagne? Meld je dan aan voor deze vacature!
Sociale activiteiten & Leden
Hou je van de politiek? En zie je het nut in van borrelen? Vind je het leuk om een vrolijke draai aan de serieuze gesprekken te geven en gezelligheid voorop te zetten? Dan is bestuurslid ‘sociale zaken’ echt iets voor jou! Hier ben je o.a. verantwoordelijk voor het regelen van de VrijMiBo’s en BBQ’s. Samen met het hele bestuur maak je er een groot feest van! Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor de leden. Wanneer leden in de afdeling vragen hebben of hulp nodig hebben, dan kunnen ze bij jou terecht. Ook het werven en verwelkomen van nieuwe leden behoort tot jouw taken: denk bijvoorbeeld aan het schrijven van welkomstmails, maar ook het organiseren van een nieuwe ledendag.
Politieke activiteiten
Hoe ziet de toekomst van de sociaal-democratie eruit? Of zijn er andere thema’s die jij interessant vindt om binnen (of ook buiten!) onze vereniging te bespreken? Als je ervan houdt om de discussie aan te gaan of deze te organiseren, is deze functie iets voor jou. Afgelopen jaar hadden we onder andere Sharon Dijksma en Kati Piri te gast. Vaak in de vorm van Q&A’s, maar het is aan jou vrij het ook anders in te richten. Rondleidingen, brainstorms, noem maar op! Jouw functie zal bestaan uit het zoeken van thema’s met bijbehorende gasten, het contact onderhouden en het (eventuele) interviewen.
Algemeen bestuurslid
Weet jij nog niet welke functie jij leuk zou vinden binnen het bestuur, of welke functie bij je past? Bestuurslid algemeen is verantwoordelijk voor het ondersteunen van de andere bestuursleden en helpt waar nodig. Dit geeft de vrijheid om op alle terreinenervaring op te doen en te ontdekken wat je het meest ligt. Ook is het van belang dat je de actualiteiten in de gaten houdt en het helpen van organiseren van politieke cafés en acties. Een perfecte mogelijkheid om van iedere functie iets te leren.
Algemeen bestuurslid Social Media
Deze functie omvat grotendeels de taken van een algemeen bestuurslid. Je bent breed inzetbaar, en houdt je graag bezig met uiteenlopende zaken. Echter hoort een vereniging hun boodschap, nieuws en activiteiten te delen online. Ben jij een creatieve wizkid, en wil je je bezig houden met het imago van de vereniging?
Meld je dan aan voor deze vacature!

Tags: , , ,

Categorieën: Algemeen

Jonge Socialisten in de PvdA