Kandidaat bestuursleden JSA 2017/2018 bekend!

Kom jij ook naar de ALV op woensdag 28 juni?

13450713_1027719383950305_8985058968945291550_n

Op woensdag 28 juni vindt het laatste JSA-event plaats van het politieke seizoen 2016-2017. Dat betekent twee dingen: een nieuw bestuur én een goede borrel. Benieuwd naar het nieuwe kandidaatsbestuur van de JSA 2017-2018? We maken ze met trots bekend!

Kandidaten 2017/2018

Kandidaat-voorzitters
Thomas Oostlander
Tijn Croon
Victor Strengers

Kandidaat-bestuursleden
Secretaris – Araik Gingnagel
Penningmeester – Lisa van den Boogaard
Sociale Activiteiten & Leden – Sytze Ferwerda
Politieke strategie & Campagne – Freek Wallagh
Scholing & politieke activiteiten – Merel Maurits
Bestuurslid Algemeen – Mart Swagemakers
Bestuurslid Algemeen – Eva Haspels
Bestuurslid Algemeen – Hajar Karaman

Verkiezing voorzitterschap


Voor het eerst in het bestaan van de Jonge Socialisten Amsterdam vindt er een verkiezing van de voorzitter plaats. Dat is spannend, maar het betekent ook dat er ook écht wat te kiezen valt. Om de verkiezing zo goed en eerlijk mogelijk plaats te laten vinden, zijn twee dingen geregeld:

  1. Allereerst, de periode voorafgaand aan de verkiezing tijdens de ALV. Om een level playing field te creëren en een zo eerlijk mogelijke verkiezing plaats te laten vinden, zijn er richtlijnen vastgesteld. Deze richtlijnen zijn bindend en moeten ervoor zorgen dat iedere kandidaat-voorzitter een gelijke uitgangspositie heeft voor de verkiezing gedurende de ALV.
  2. Ten tweede, het verkiezingsproces. Uit de ambitie om de verkiezing van de aankomend voorzitter zo goed en zo eerlijk mogelijk plaats te laten vinden, volgt voorts dat het belangrijk is dat de voorzitter met een absolute meerderheid van de stemmen wordt gekozen. Op die manier heeft de voorzitter een breedgedragen mandaat met meer dan 50% van het totaal aantal uitgebrachte stemmen. Daarom is het mogelijk dat er na de eerste verkiezingsronde, een tweede ronde nodig is of zelfs een derde ronde, naar Frans model. Op de ALV zal het gehele proces nogmaals worden uitgelegd met hulp van het JS-presidiun.

ALV

Wil jij je stem uiten? De kandidaten ontmoeten? Simpelweg het nieuwe bestuur een mooi nieuw jaar wensen? Of wil je de vertrekkende bestuursleden uitzwaaien? Kom dan aanstaande woensdag naar de ALV in het Marionettentheater (Nieuwe Jonkerstraat 8, Amsterdam)! De inloop is begint vanaf 19.30 en na afloop is er een gezellige afsluitborrel. Meld je aan in het event voor meer informatie!

Categorieën: Algemeen

Jonge Socialisten in de PvdA