Kandidaten Bestuur 21/22

Lees hieronder de motivatiebrieven van de mensen die zich op hebben gegeven voor de functies van het bestuur van volgend jaar zodat je bij de ALV van 30 juni een goede keuze kan maken.

Voorzitter - Noor Keuning

Lieve kameraden,
Afgelopen jaar heb ik me al voor jullie ingezet als Secretaris en het jaar daarvoor als Bestuurslid Sociale Activiteiten. Komend jaar wil ik mij inzetten als jullie Voorzitter en daarom stel ik mezelf verkiesbaar. Als Secretaris was ik al de Vice-Voorzitter en heb de werkzaamheden van de voorzitter van dichtbij mee kunnen maken. Als jullie mij deze kans gunnen zal ik mij het hele jaar inzetten om voor jullie rechten op te komen en afdeling Amsterdam te representeren. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer meer fysiek doen, de straat op om te demonstreren, campagne te voeren tijdens de gemeenteraadsverkiezingen maar ook gewoon om weer samen bij de borrel te kunnen aansluiten. Ik hoop dat jullie mij deze kans gunnen, ik heb er nu al veel zin in!
Rode groetjes,
Noor Keuning

Secretaris - Robin Wolferink

Gegroet rode vrienden,
Dertien jaar ben ik al lid van deze mooie vereniging, dertien jaar genoten van alle mooie activiteiten. Daarom is het nu de hoogste tijd om mijn steentje bij te dragen. Daarom kandideer ik mij voor de positie van secretaris van het komende JSA bestuur. Wie ben ik dan? Ik ben een 28 jarige informatica student met een hart voor een betere wereld voor iedereen.
Voor vragen, opmerkingen of plannen voor werelddominatie kan je me altijd bellen (0657806131), mailen (robinwolferink@hotmail.com), appen of postduiven.
Met rode groet,
Robin Wolferink

Penningmeester - Simon van den Broek

Beste bestuursleden van de Jonge Socialisten Amsterdam,
Vorig jaar had ik gesolliciteerd op de functie van penningmeester. Dat was toen helaas niks geworden. Dit jaar wil ik me echter opnieuw voor die functie kandidaat stellen, mocht daar behoefte aan zijn. Eventueel ben ik ook beschikbaar voor de functie van secretaris of algemeen bestuurslid.
Ik zal het echter niet weer op een wedstrijd laten uitlopen. Dus mochten andere geschikte kandidaten zich melden of zouden huidige bestuursleden door willen dan zal ik me terugtrekken.
Voor degene die mij nog niet kennen: ik ben Simon van den Broek, momenteel 20 jaar oud en derdejaars rechtenstudent aan de Universiteit van Amsterdam waar ik volgend jaar ga beginnen aan de masters publiekrecht en belastingrecht. Mijn hele leven woon ik al in het mooie Nieuw-Vennep. Sinds 2017 ben ik lid van de PvdA en sinds 2019 van de Jonge Socialisten in de PvdA. Dit uit volle
overtuiging van de waarden waar wij voor staan: een land waar niemand wordt vergeten of achtergelaten, waar niemand wordt beoordeeld om zijn achtergrond en iedereen de kansen krijgt die hij of zij verdient.
Ik neem aan dat ook voor jullie de resultaten van de Tweede Kamerverkiezingen een grote teleurstelling waren. De PvdA haalde voor de tweede keer op rij slechts negen zetels en de andere linkse partijen werden weggevaagd. Prioriteit voor het volgende bestuur zou naar mijn mening dan ook moeten zijn om de samenwerking met de lokale DWARS afdeling te zoeken en actief een bijdrage proberen te leveren aan een mogelijke fusie tussen GroenLinks en de PvdA; iets dat in beide ongerenafdelingen breed wordt gesteund. Ook hoop ik dat we meer jongeren kunnen betreken bij de politiek. Dat is broodnodig. Alleen de SGP heeft een hoger percentage oudere stemmen en op onze congressen overheersen de grijze en kale hoofden.
Ik ben sociaal, communicatief en sta altijd open voor kritiek en feedback. Graag zou ik daarom onderdeel willen worden van het bestuur van de JS Amsterdam om het komende jaar, samen met de andere leden, keihard te werken om Nederland mooier en socialer te maken. Nu iedereen langzaam maar zeker wordt gevaccineerd en corona in Nederland zo op zijn einde loopt wordt het ook weer een mogelijkheid om fysieke activiteiten te organiseren. Mocht ik niet in het bestuur komen dan kijk ik er in ieder geval naar uit om jullie daar te zien.
Met vriendelijke groet,
Simon van den Broek

Politieke Activiteiten en Campagne - Kim Denie

Beste partijgenoten,
Om te beginnen zal ik mij kort voorstellen. Ik ben Kim, 23 jaar en ik ga in september beginnen met de opleiding ‘Bestuurskunde/Overheidsmanagement’ aan de Hogeschool van Amsterdam. Middels deze brief wil ik mij graag kandideren voor de functie Politieke Activiteiten en Campagne binnen het bestuur van de afdeling Amsterdam.
Al sinds ik klein ben gaat mijn hart sneller kloppen van de politiek. Naast mijn liefde voor politiek, ben ik dol op dingen organiseren en het verschaffen van informatie. Ik vind het heel belangrijk dat de jongeren de politiek meer in het vizier zullen krijgen, de politiek is namelijk de belangrijkste factor voor een verzekerde toekomst. Daarom past de functie Politieke Activiteiten perfect bij mij. Indien ik word gekozen voor de functie, zal ik er alles aan doen om meer jongeren te motiveren om zich in de politiek in te zetten. Ik wil heel graag mijn steentje bijdragen aan het groter maken van zowel de JS(A) als de PvdA, wat ik met het zicht op de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 ook zeker kan bewerkstelligen. Ik ben standvastig, precies en enthousiast, naar mijns inziens exact wat we nodig hebben binnen de functie.
Ik ben een echte netwerker, en ik vind het daarom leuk om contact te leggen met anderen. Zoals ik al eerder heb benoemd, is de politiek altijd een onderwerp van interesse voor me geweest. Ik denk dat ik wel kan stellen, dat het naast het genieten op een terrasje, mijn grootste hobby is. Sinds ik ben aangesloten bij de JS en de PvdA heeft mijn leven een extra kleur gekregen, iets wat ik ook heel graag overbreng aan anderen. Er is namelijk niets mooier dan jezelf inzetten voor de toekomst van ons allemaal!
Ik wens jullie heel veel succes met de selectie, en hopelijk tot snel.
Hartelijke groet,
Kim Denie

Bestuurslid Sociale Activiteiten - OPEN

Algemeen Bestuurslid - Noëlle Langereis

Beste JS Amsterdam,
Ik zal mij allereerst even voorstellen aan jullie. Mijn naam is Noëlle, 21 jaar en student aan de Universiteit van Amsterdam. Op het moment van schrijven ben ik mijn tweede jaar van Europeaan Studies aan het afronden. Ik ben geboren en getogen in Purmerend maar woon nu al een paar jaar in de mooiste stad van Nederland. Afgelopen februari ben ik lid geworden bij de PvdA en de JS omdat ik meer over de politiek wilde leren en mensen wilde ontmoeten waarmee ik daar ook gesprekken over kon voeren. Ik ben dus nogal nieuw bij de vereniging maar desondanks wil ik graag deel uit maken van het bestuur van aankomend jaar! Tot nu toe is natuurlijk alles online geweest maar ik heb al een aantal interessante evenementen bij mogen wonen en mede PvdA’ers gesproken. Na het afgelopen “corona-jaar” kijk ik er dus enorm naar uit om bij de fysieke bijeenkomsten vele anderen te leren kennen en mij in te zetten voor een eerlijkere stad.
De reden dat ik mij aanmeld voor het bestuur is dat ik graag een actieve rol wil spelen binnen de PvdA en vooral binnen de JS omdat ik vind dat er meer jongeren betrokken moeten worden bij de politiek. Tevens is aankomend studiejaar het laatste jaar van mijn bachelor en daarom wil ik deze memorabel beleven. Ik wil mij graag aanmelden voor de functie van Algemeen Bestuurslid. Ik ben van mening dat deze positie goed bij mij zal passen omdat ik erg spontaan, creatief, sociaal, georganiseerd en vooral hartstikke gezellig op borrels ben. Bij mijn studievereniging heb ik al ervaring op kunnen doen als lid van de Introductiecommissie en Activiteitencommissie, dus weet ik
wat er van mij verwacht kan worden. Daarnaast heb ik vele ideeën voor activiteiten zoals een podcast opnemen met een jong raadslid, een museummiddag organiseren of bijvoorbeeld de gemeenteraad bezoeken. Bovendien doe ik een redelijk maatschappelijke studie en zal ik
waarschijnlijk docenten kunnen vragen om gastcolleges te geven. Ik sta er ook voor open om de sociale media bij te houden aangezien ik hier al professionele ervaring mee heb en het ontzettend leuk vind om foto’s te maken. Als laatste kijk ik er erg naar uit om campagne te voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart en mede JS’ers hier zo veel mogelijk bij te betrekken.
Ik hoop dat ik jullie heb kunnen overtuigen met mijn motivatiebrief en dat jullie vinden dat ik pas in het beeld dat jullie voor ogen hebben van een bestuurslid. Ik ben in ieder geval klaar voor een nieuwe uitdaging.
Met vriendelijke groet,
Noëlle Langereis

Algemeen Bestuurslid - Jules Declerieux

Categorieën: Algemeen

Jonge Socialisten in de PvdA