Solliciteer voor het JSA-bestuur 18/19

Ga jij solliciteren om een jaar lang alles te geven voor een sociaal Amsterdam? Check snel de vacatures!

DSCF1711_preview

Solliciteer voor het JSA-bestuur 18/19

Ga jij solliciteren om een jaar lang alles te geven voor een sociaal Amsterdam? Check snel de vacatures!

 

Wil jij een jaar lang alles geven voor de mooiste JS-afdeling van het land? Bekijk onderstaande functieprofielen en solliciteer dan gauw op een van de functies of solliciteer als algemeen bestuurslid. Stuur jouw CV en motivatiebrief uiterlijk woensdag 20 juni 2018 naar eva@jsamsterdam.nl

Functieprofielen JSA 18/19

 

 

Voorzitter

De voorzitter is de voorvrouw of man van het bestuur van de Jonge Socialisten Amsterdam, maar eerste onder gelijken. Hij/zij is verantwoordelijk voor het leiden van de vergaderingen en is de algemene vertegenwoordiger van de afdeling. Tevens onderhoud je samen met de rest van het dagelijks bestuur (penningmeester en secretaris) het contact met de PvdA Amsterdam. Verder ben je met de rest van het bestuur verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten voor leden, acties, actualiteiten in de gaten houden en het algemene reilen en zeilen van de afdeling.

Secretaris

De secretaris is tevens de vicevoorzitter van de afdeling, en maakt deel uit van het dagelijks bestuur. Samen met de voorzitter houd je de actualiteiten in de gaten en de gang van zaken in de afdeling. Naast leiderschap, behoren ook faciliterende taken tot je verantwoordelijkheden, zoals: het schrijven van de nieuwsbrief, het notuleren tijdens vergaderingen en het aanspreekpunt zijn omtrent onze vaste vergader- en evenementenlocaties (Het Gespuis en het kantoor van de PvdA Amsterdam). Tot slot onderhoud je samen met de rest van het dagelijks bestuur (penningmeester en voorzitter) en het bestuurslid ‘politieke strategie & campagne’ het contact met de PvdA Amsterdam.

Penningmeester

De penningmeester is de financiële vrouw of man en lid van het dagelijks bestuur. De hoofdtaak van de penningmeester is om op de financiën te letten in de afdeling. De penningmeester maakt een halfjaarlijkse begroting voor de afdeling voor zowel de ALV als het landelijk bestuur. Hij/zij is ook verantwoordelijk voor het aanvragen van subsidies en vergoedingen voor activiteiten en leden. Tot slot onderhoud je samen met de rest van het dagelijks bestuur (voorzitter en secretaris) en het bestuurslid ‘politieke strategie & campagne’ het contact met de PvdA Amsterdam

 

Externe Contacten

 

De afgelopen jaren hebben laten zien dat de functie van externe contacten niet alleen heel leerzaam is maar ook essentieel voor het bestuur van de Jonge Socialisten Amsterdam. Amsterdam is namelijk de stad met de meeste actieve politieke jongerenorganisaties (PJO’s) en leden in heel Nederland. Als bestuurslid externe contacten ben jij verantwoordelijk om intensief contact te onderhouden met de verschillende PJO’s en om gemeenschappelijke activiteiten te organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan politieke Lagerhuisdebat avonden of gezamenlijk actie voeren voor jongeren in Amsterdam. De functie vergt goede communicatieve en organisatorische skills, een goede dosis sociaaldemocratisch gedachtegoed en bereid te zijn om met iedereen in gesprek te gaan.

 

Politiek & Campagne

 

Komend jaar vinden maar liefst twee verkiezingen plaats, één voor de Provinciale Staten en één voor het Europees Parlement! Dat vraagt om een bestuurslid campagne die van wanten weet. Vanuit deze functie ben je verantwoordelijk voor het opzetten van JS campagnes en het aansluiten bij PvdA campagnes. Er wordt van je verwacht dat je veel contacten onderhoudt en aanschuift bij overleggen. Daarnaast neem je actief de leiding in het vormen van de politieke visie van de Jonge Socialisten Amsterdam, en draag je deze actief uit door opinies en blogs te schrijven. Vind jij het leuk om mensen te mobiliseren? En krijg je energie van een een geslaagde campagne? Meld je dan aan voor deze vacature!

 

Sociale activiteiten & Leden

 

Hou je van de politiek? En zie je het nut in van borrelen? Vind je het leuk om een vrolijke draai aan de serieuze gesprekken te geven en gezelligheid voorop te zetten? Dan is bestuurslid ‘sociale zaken’ echt iets voor jou! Hier ben je o.a. verantwoordelijk voor het regelen van de VrijMiBo’s en BBQ’s. Daarnaast sta je andere bestuursleden bij in overige JS activiteiten en help je hen met je tips & tricks. Samen met het hele bestuur maak je er een groot feest van! Wanneer leden in de afdeling vragen hebben of hulp nodig hebben, dan kunnen ze bij jou terecht. Ook het werven en verwelkomen van nieuwe leden behoort tot jouw taken: denk bijvoorbeeld aan het schrijven van welkomstmails, maar ook het organiseren van een nieuwe ledendag.

 

Politieke activiteiten

 

Hoe ziet de toekomst van de sociaal-democratie eruit? Of zijn er andere thema’s die jij interessant vindt om binnen (of ook buiten!) onze vereniging te bespreken? Als je ervan houdt om de discussie aan te gaan of deze te organiseren, is deze functie iets voor jou. Afgelopen jaar hadden we onder andere Job Cohen, Marja Verburg (Duitslandexpert), Zef Hemel (sociaal-geograaf) en Marjolein Moorman te gast. Vaak in de vorm van Q&A’s, maar het is aan jou vrij het ook anders in te richten. Rondleidingen, brainstorms, noem maar op! Jouw functie zal bestaan uit het zoeken van thema’s met bijbehorende gasten, het contact onderhouden en het (eventuele) interviewen.

 

Bestuurslid algemeen


Weet jij nog niet welke functie jij leuk zou vinden binnen het bestuur, of welke functie bij je past? Bestuurslid algemeen is verantwoordelijk voor het ondersteunen van de andere bestuursleden en helpt waar nodig. Dit geeft de vrijheid om op alle terreinen ervaring op te doen en te ontdekken wat je het meest ligt. Ook is het van belang dat je de actualiteiten in de gaten houdt en het helpen van organiseren van politieke cafés en acties. Een perfecte mogelijkheid om van iedere functie iets te leren.

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA